Ексслужбовець ФБР визнав провину у роботі на підсанкційного російського олігарха Дерипаску: деталі справи

Ексслужбовець ФБР визнав провину у роботі на підсанкційного російського олігарха Дерипаску: деталі справи

Колишній керівник контррозвідки ФБР Чарльз Макгонігал зізнався, що працював на російського олігарха Олега Дерипаску. У суді підсудний визнав провину в участі у схемі для обходу санкцій проти рф.

Як пише AP, їхня співпраця розпочалась після виходу Макгонігала на пенсію, тоді він перейшов на роботу до Дерипаски, проти якого колись проводив розслідування. 55-річний експосадовець ФБР під час судового засідання заявив, що "глибоко розкаюється" у скоєному.

"Я постаю перед вами в цьому суді, щоб взяти на себе повну відповідальність, оскільки мої дії ніколи не мали на меті завдати шкоди США, ФБР, моїй родині та друзям", - сказав він.

Підсудний в суді розповів, що отримав грошову винагороду у сумі 17 000 доларів за допомогу у зборі компроментуючих даних про іншого російського олігарха - конкурента Дерипаски. За даними CNN, йдеться про Володимира Потаніна.

Окрім того, він докладав зусиль для виведення росіянина з-під санкцій та вів перемовини щодо отримання бонусу у сумі від 650 000 до 3 млн доларів за файли, які розкривають приховані активи конкурента російського підприємця.

"МакГонігал, за його власним визнанням, активно приховував свою незаконну діяльність за вказівкою підсанкційного російського олігарха. Сьогоднішня заява свідчить про рішучість Міністерства юстиції переслідувати та ліквідувати незаконні мережі, які російські олігархи використовують, щоб уникнути дії наших санкцій та наших законів", - заявив Метью Г. Олсен, помічник генпрокурора відділу нацбезпеки Мін'юсту.

МакГонігалу загрожує до п'яти років в'язниці, остаточний вирок, як очікується, буде винесений 14 грудня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Київській області прикордонники зупинили чоловіка з російським паспортом. На сторінках документа написано “Слава Україні!".

Головне