"Ексрегіонал-агент" ФСБ наводив авіабомби на Сумщину - його затримала СБУ

Українським спецслужбам вдалось викрити чергового агента ворога, який мав "злити" росіянам координати нових фортифікаційних оборонних ліній на Сумщині. Ним виявився колишній "регіонал", який пішов на співпрацю з ФСБ. 

Як інформує пресцентр СБУ, викриття та затримання зрадника дозволило відвернути російський удар керованими авіабомбами по нових лініях оборони, облаштованих на територіях, наближених до кордону України з рф. 

Навідника зловили "на гарячому", він як раз займався дорозвідкою для подальшої передачі інформації росіянам. 

"Під час розвідувальної вилазки він намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар. У ході затримання у зловмисника вилучено мобільний телефон, з якого він намагався відправити агресору фото та геолокацію потенційної "цілі", - розповіли в СБУ. 

В поле зору російських спецслужб "ексрегіонал" потрапив після вибиття російських військ з Сумщини. Увагу до чоловіка привернули дописи, в яких від виваляв путінський режим.

Затриманий російський агент нині знаходиться під вартою. Йому оголошено про підозру за статтею про держзраду. За скоєне чоловіку "світить" довічне. 

Нагадаємо, днями стало відомо про викриття на Одещині двох громадян з Південного Кавказу, які за завданням ФСБ рф проводили розвідку місць дислокації українських військ для підготовки ракетного удару російської армії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці затримали в Харківській області чоловіка, який при окупації регіону рубав ліс на потреби армії рф

Головне