Експрокурор, який “зливав” позиції Сил оборони на Миколаївщині отримав довічний термін

Експрокурор, який “зливав” позиції Сил оборони на Миколаївщині отримав довічний термін

Апеляційний суд підтвердив довічний термін ув’язнення для колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури, який передавав росіянам розвіддані про позиції ЗСУ та наслідки обстрілів, завдяки матеріалам Служби безпеки України.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Експосадовця визнано винним у державній зраді  (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) в умовах воєнного стану. Вирок набрав законної сили. Судовий вирок також передбачає конфіскацію всього майна засудженого.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення росії, обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з ворогом, зокрема збирав розвіддані про оперативну ситуацію в регіоні. Інформація, яку він передавав, використовувалася для підготовки нових атак на Миколаїв та для отримання паролів на блокпостах і даних про військовополонених ЗСУ.

Зловмисника затримали під час спецоперації в квітні 2022 року, при обшуках у нього вилучили мобільний телефон, комп'ютерну техніку та флеш-носії з доказами злочинної діяльності. Розслідування проводилося під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала чоловіка, який передавав російським окупантам розвіддані про розташування українських військ у Миколаївській області.

Головне