Експредставницю Червоного Хреста підозрюють у привласненні 3,6 млн грн гуманітарної допомоги

Експредставницю Червоного Хреста підозрюють у привласненні 3,6 млн грн гуманітарної допомоги

Прокуратура Києва повідомила про підозру колишній голові Печерської районної організації Червоного Хреста за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За інформацією прокуратури, колишня керівниця організації відповідатиме за вчинення злочинів у великому розмірі, включаючи привласнення продуктових наборів, постільної білизни, інвалідних візків

Жінці інкримінується привласнення гуманітарної допомоги на суму майже 3,6 млн гривень. 

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановили, що колишній волонтер продавав підроблені посвідчення волонтерів Червоного Хреста та незаконно використовував символіку організації.

“У колишнього волонтера під час обшуку також вилучено амфетамін, документи, які підтверджують незаконну видачу понад 150 підроблених посвідчень працівників-волонтерів Печерської районної організації Червоного Хреста, а також підроблені посвідчення волонтерів, які ще могли бути комусь видані. Крім того, колишній волонтер організації незаконно використовував символіку Червоного Хреста на власному автомобілі”, - йдеться у повідомленні. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України поставив остаточну крапку у резонансній справі Олени Живцової - колишньої голови одного з районних судів Херсонської області.

Головне