Експосадовець Сил логістики незаконно отримав 56 мільйонів гривень - його судитимуть

Експосадовець Сил логістики незаконно отримав 56 мільйонів гривень - його судитимуть

Експосадовця Сил логістики будуть судити за незаконне збагачення на суму 56 мільйонів гривень та за подання недостовірної інформації в декларації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурами скеровано до суду обвинувальний акт за фактами незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

За їхньою інформацією, експосадовець будучи уповноваженою особою та виконуючи функцій держави, незаконно набув активів на суму майже 56 млн грн. 

Йдеться про:

  • автомобіль “Toyota” 2022 року випуску;
  • квартиру в Києві;
  • обласну базу спеціального медичного призначення на Хмельниччині загальною площею 2022 кв м;
  • 53 земельних ділянки у різних регіонах;
  • єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

 

Крім того, він подав завідомо неправдиву інформацію в декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави. У своїй щорічній декларації за 2022 рік він зазначив готівкові кошти на суму понад 2 млн грн.

“При цьому згідно офіційних даних про доходи експосадовця та членів його сім’ї, а також їхні витрати, він не міг заощадити вказані кошти”, - зазначили в ОГПУ.

Повідомляється, що наразі на незаконно набуті активи судом накладено арешт.

Нагадаємо, заходи з протидії зловживанням в органах прокуратури тривають, шестеро керівників обласних та спеціалізованих прокуратур подали заяви про звільнення.

Як писав “Ми-Україна” раніше, правоохоронці в Дніпрі затримали злочинну групу, яка викрала 50-річного чоловіка з метою заволодіння його житлом.

Головне