Експосадовець ОДА вимагав $200 000 за передачу лісу в оренду, - НАБУ

Експосадовець ОДА вимагав $200 000 за передачу лісу в оренду, - НАБУ

Колишній заступник голови обласної держадміністрації вимагав хабар в 200 тисяч доларів за виділення приватному товариству лісової ділянки. Наразі правоохоронці повідомили йому про підозру.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За їхньою інформацією, на початку 2024 року одне з приватних товариств вирішило взяти в оренду лісову ділянку площею 19 гектарів для здійснення рекреаційної діяльності. Після кількох офіційних звернень до обласної державної адміністрації та отримання відмов, представник товариства отримав пропозицію від заступника голови ОДА.

“За виділення лісової ділянки у довготривале користування він висловив прохання надати 200 тисяч доларів США, яке потім ще неодноразово висловлював впродовж травня-червня”, - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викривач "рекордного хабаря" Шевченко вже отримав винагороду в понад 13 млн гривень

За даними слідства, вже наприкінці травня 2024 року посадовець повідомив про погодження рішення головою ОДА та готовність підписати документи про передачу землі.

Дії експосадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Національна поліція затримали злочинну групу, яка тероризувала мешканців Черкас і вимагала гроші з місцевих підприємців під виглядом повернення неіснуючих боргів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему ухилення від мобілізації. Під час обшуків вилучили понад 1,2 мільйона доларів готівкою та кілька елітних автомобілів.

Головне