Експортував в рф тисячі дронів: у Фінляндії судитимуть бізнесмена

Експортував в рф тисячі дронів: у Фінляндії судитимуть бізнесмена

Керівник двох фінських компаній Luminor і Siberica та низка його працівників постануть перед судом за обвинуваченням у порушенні санкційного законодавства. Правоохоронці виявили, що Габріель Темін разом зі своїми співробітниками продали росії товарів подвійного призначення на понад 3 млн євро, включно з 3500 дронами.

Як пише Yle, фінська митниця дійшла висновку, що діяльність здійснювалася і фінансувалася з рф. Її розслідування показало, що Luminor і Siberica, яким керує головний фігурант справи, закуповували та експортували або намагалися експортувати в рф "підсанкційні товари більш ніж 30 партіями".

Як виявилось, за майже два роки повномасштабної російської агресії проти України обидві компанії показали суттєве зростання доходів.
 
Теміна було взято від варту у вересні, ще трьом співробітникам Siberica та одному її представнику, який займався транзитним операціями оголошено про підозру у порушенні санкційного законодавства за обтяжливих обставин.

Як Siberica, так Luminor перебувають у санкційному списку США. Проти Теміна Білий дім запровадив персональні санкції.
 
Нагадаємо, невдовзі після продовження закриття кордонів з росією Фінляндія заявила про готовність переглянути внутрішнє законодавство задля зміцнення цієї безпеки.  Фізичний контроль на кордоні вже здійснюється, в критичних точках побудовано паркани, а весною планується встановлення додаткових огорож.

Як писав "Ми-Україна" раніше, фінський уряд запланував повністю заборонити громадянам росії угоди з нерухомістю навесні 2024 року.

Головне