Експортним коридором у Чорному морі пройшло вже 100 суден

Експортним коридором у Чорному морі пройшло вже 100 суден

Український чорноморський коридор продовжує роботи попри загрози з боку рф. У понеділок, 13 листопада, ним скористалось ювілейне 100-е судно, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. 

"100-й корабель пройшов рятівним для України експортним каналом, яким було доставлено 3,7 мільйона тонн продовольства та товарів по всьому світу", - написала вона у соцмережі Х. 

Як відомо, від 8 серпня, коли розпочав свою роботу український коридор, по 9 листопада ним скористався 91 корабель. Цими суднами було експортовано 3,3 млн тонн сільськогосподарської та метало- продукції. До повномасштабного вторгнення рф український морський експорт складав 90% від загальноукраїнського. 

У ВМС ЗСУ раніше розповідали, що росіяни зі зрозумілих причин бояться заходити в наші води, так само нераціональним для них є завдання ударів по суднах у Чорному морі, які курсують під іноземними прапорами. Єдине, чим окупанти можуть нашкодити нашому тимчасовому коридору", це розкидання мін та ураження портової інфраструктури. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, член комітету з питань фінансів та митної політики Олексій Леонов пояснив, що треба для того, щоб перетворити українські "тимчасові" транспортні коридори на постійні.

 

 

 

Головне