Експорт російської зброї з 2014 року впав на 50% - британська розвідка

Експорт російської зброї з 2014 року впав на 50% - британська розвідка

З 2014 року експорт російської зброї впав на 53%, спад показників може бути пов'язаний з регулярними втратами армії рф у війні з Україною та міжнародними санкціями. Про це повідомили в міністерстві оборони Великої Британії.

У відомстві посилаються на дослідження Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI). Згідно з ним російський експорт зброї впав на 53% у період між 2014-2018 та 2019-2023 роками.

При цьому навіть в 2023 році експорт російськох зброї впав на 52% у порівнянні з 2022 роком. Через все це росія опустилася з другого на третє місце у світовому рейтингу експорту озброєнь.

"Зменшення, ймовірно, пов’язане з декількома факторами, включно з тим, що росія віддає пріоритет техніці для операцій в Україні через постійні втрати на полі бою, а також зниження попиту клієнтів через ризик відповідних санкцій і глобальне засудження відповідальності росії за війну", - заявили в британській розвідці.

Нагадаємо, росіяни намагаються використовувати родичів українських військовополонених для розпалювання внутрішнього невдоволення в Україні. Про це повідомили у новому звіті Інституту вивчення війни.

У відомстві вважають, що це відбувається в рамках російської інформкампанії "Майдан-3".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Угорщина заявила, що не збирається підтримувати кандидатуру прем'єра Нідерландів Марка Рютте на пост наступного генерального секретаря Північноатлантичного альянсу. 

"Ми, звісно, не підтримаємо кандидатуру Марка Рютте. Як ми можемо підтримувати людину, яка раніше говорила, що Угорщину необхідно поставити на коліна. Ми не можемо підтримувати людину, яка хоче поставити нас на коліна. Як ми можемо йому довіряти?", - заявив голова угорського МЗС Петера Сіярто. 

Головне