Експорт нафтопродуктів з Індії різко зріс на тлі скорочення виробництва в Європі

Експорт нафтопродуктів з Індії різко зріс на тлі скорочення виробництва в Європі

У вересні Індія збільшила експорт нафтопродуктів, та досягнула рівня 1,5 мільйонів барелів на добу, що є найвищим показником з березня 2022 року. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зростання експорту на 39% порівняно з минулим роком зумовлене кількома факторами. Головним чинником стало скорочення виробництва на європейських нафтопереробних заводах через планові та позапланові ремонтні роботи. Це призвело до зниження локальних поставок у Європі та відкрило нові можливості для індійських експортерів.

Додатковим фактором стало різке збільшення попиту з боку африканських країн. За даними аналітичної компанії Kpler, обсяги експорту індійських нафтопродуктів до Африки сягнули рекордних 380 тисяч барелів на добу.

Індія, маючи значні експортні потужності, швидко скористалася ситуацією на ринку. Країна заповнила нішу, що утворилася через зниження європейського виробництва, ставши важливим гравцем у стабілізації глобального ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, Велика Британія закрила свою останню вугільну електростанцію Ratcliffe-on-Soar у Ноттінгемширі. Завдяки цьому країна стала першою черед членів "Великої сімки", яка повністю відмовилась від вугільної енергетики, пише Interesting Engineering.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у північному китайському порту з'явився нафтовий танкер, який, за документами, був утилізований ще у грудні 2021 року в Бангладеш. Судно під назвою EM Longevity, яке раніше ходило під прапором Сінгапуру, нещодавно прибуло до Китаю з вантажем сирої нафти, пише Bloomberg.

Головне