Експоліцейський з Ізюма, який зрадив присязі та перейшов на бік рф, потрапив до в'язниці

Експоліцейський з Ізюма, який зрадив присязі та перейшов на бік рф, потрапив до в'язниці

Колишній поліцейський з міста Ізюм, що в Харківській області, який зрадив присязі та перейшов на бік рф, потрапив до в'язниці. Його визнали винним у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, фігурант був засуджений до 15 років позбавлення волі. Під час окупації Ізюма він перейшов на бік загарбників.

Чоловік до захоплення населеного пункту обіймав посаду дільничного офіцера поліції сектору превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області. Він добровільно обійняв посаду "дільничного інспектора поліції" в створеному ворогом органі "Ізюмське районне управління поліції Харківської області".

В "обов'язки" псевдопосадовця входило чергування в складі слідчо-оперативних груп. Він вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував "громадський порядок" для окупантів. Фігурант також схиляв своїх колег присягнути на вірність росії та працювати в цьому ж "органі".  

Крім того, засуджений став "старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм)" у створеному загарбниками "Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области".

Коли Ізюм був звільнений українськими військами, чоловік переховувався. Суд визнав колишнього поліцейського винним у держзраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Він отримав 15 років позбавлення волі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Фундація першої леді України Olena Zelenska Foundation серед іншого займається поверненням доступу до медичних послуг. У Чугуєві Фундація вже допомогла відновити частину лікарні і також закупила для них медичне обладнання.

Головне