Експертка пояснила, чому росія пішла на зближення з КНДР

Експертка пояснила, чому росія пішла на зближення з КНДР

Росія потребує зброю, саме тому вона пішли на зближення з КНДР. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявила експертка з питань Східної Азії Наталія Бутирська.

"Причина такого зближення - це зацікавленість росії у північнокорейській зброї. І наприклад уже голова нашої розвідки Буданов сказав, що цей місяць помічені були снаряди з Північної Кореї на українських фронтах. Тобто поза цими дружбами, високими словами є абсолютно очевидний розрахунок, що росія потребує підмоги у вигляді снарядів. І дуже мало країн в світі готові у цьому їй допомогти. А Північна Корея вочевидь так", - зазначила Бутирська.

Разом з тим вона наголосила, що в обмін на зброю КНДР захоче отримати від рф технології.

"Взамін КНДР розраховує на певні російські дари. Говорять про технології. Для цього Путін ілюстрував космічні можливості своєї країни. Крім того Кім Чен Ин ще відвідає ряд заводів, які проілюструють потенціал росії. Як саме буде розвиватися ця співпраця, чи готовий буде Путін надати всі ті технології, які потребує Північна Корея, ми будемо бачити в процесі. Тому що всі перемовини відбулися за лаштунками. І навіть якщо були домовленості, яким чином вони будуть виконуватися - буде впливати багато фактів", - пояснила експертка.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія отримує боєприпаси від Північної Кореї вже півтора місяця. Зокрема, снаряди для гармат і “градів”, заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Головне