Експерти ООН закликали усі країни визнати Палестину як незалежну державу

Експерти ООН закликали усі країни визнати Палестину як незалежну державу

Група експертів ООН звернулася до світової спільноти із закликом визнати державність Палестини. На їхню думку, це є необхідною передумовою для встановлення тривалого миру в регіоні та забезпечення прав палестинського народу, пише The Guardian.

Вони також закликали до негайного оголошення припинення вогню в Сектори Газа та зупинку операції Армії оборони Ізраїлю у Рафаху.

Рішення про створення двох держав залишається єдиним узгодженим на міжнародному рівні шляхом миру та безпеки як для Палестини, так і для Ізраїлю, а також виходом з циклу насильства та образи, що породжується поколіннями. 
 
"Рішення про створення двох держав залишається єдиним узгодженим на міжнародному рівні шляхом миру та безпеки як для Палестини, так і для Ізраїлю, а також виходом з циклу насильства та образи, що породжується поколіннями",  - вказано у заяві.

Заклик експертів пролунав менш ніж через тиждень після того, як Іспанія, Ірландія та Норвегія офіційно визнали палестинську державу, що викликало гнів Ізраїлю. Уряди цих трьох європейських країн заявили, що їхній крок спрямований на підтримку рішення про створення двох держав і сприяння миру на Близькому Сході. Вони сподіваються, що їхнє рішення спонукає інші держави ЄС наслідувати їхній приклад.

Водночас дещо пізніше парламент Данії відхилив пропозицію про визнання Палестини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль терміново відкликав своїх дипломатів з Норвегії та Ірландії через визнання Палестини

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі війни, яку Ізраїль веде проти ХАМАС у Секторі Гази, Мальдіви оголосили про заборону в'їзду в країну для власників ізраїльських паспортів.

 

Головне