Експерти МАГАТЕ вчергове не отримали доступ до однієї з частин шостого енергоблока ЗАЕС

Експерти МАГАТЕ вчергове не отримали доступ до однієї з частин шостого енергоблока ЗАЕС

Російська окупаційна адміністрація на Запорізькій АЕС вчергове не надала присутнім на станції експертам Міжнародного агентства з атомної енергії доступ до західної частини турбінного залу енергоблоку №6. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

"Експерти МАГАТЕ спостерігали за плановими роботами з технічного обслуговування в реакторному залі та допоміжному корпусі енергоблоку №6, зокрема, за роботою крана перевантажувальної машини та теплообмінників. Команда також мала змогу спостерігати за технічним обслуговуванням деякого електричного, контрольно-вимірювального і регулюючого обладнання. Вони не повідомили про жодні проблеми, пов'язані з ядерною або фізичною ядерною безпекою... Під час відвідування турбінного залу того ж енергоблоку групі знову не надали доступ до його західної частини", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що за останній тиждень експерти МАГАТЕ здійснили кілька обходів, націлених на моніторинг робіт з технічного обслуговування на майданчику, а також на перевірку наявності необхідних запасних частин для станції.

Нагадаємо, що МАГАТЕ надало підтвердження щодо тимчасового припинення роботи одного з енергоблоків Південноукраїнської АЕС протягом минулого тижня. Причиною зупинки стала несправність трансформаторного обладнання

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, внаслідок обстрілів та пожежі зруйновано зовнішню станцію радіаційного моніторингу Запорізької АЕС

Головне