Експерти МАГАТЕ не змогли встановити точну причину пожежі на Запорізькій АЕС

Експерти МАГАТЕ не змогли встановити точну причину пожежі на Запорізькій АЕС

Міжнародна агенція з атомної енергетики не змогла з'ясувати, чому у неділю на окупованій Запорізькій АЕС сталася пожежа. Про це повідомляє видання Reuters.

В оновленому звіті агентства йдеться, що під час обстеження вони дійшли висновку, що джерело займання, ймовірно, не знаходилося біля основи градирні, як припускалося раніше.

"Під час відвідування постраждалої градирні команда помітила вигорілі ділянки у внутрішньому обладнанні вище, біля рівня розподільної форсунки. Вони також спостерігали краплі спаленого пластику та фрагменти бетону, що впав, розподілені по басейну з холодною водою", - йдеться в повідомленні Агентства.

Водночас, окупанти відмовили команді МАГАТЕ у доступі до басейну холодної води, що ускладнило подальше розслідування і не дозволило повністю оцінити масштаби пошкоджень та причину інциденту.

В агенції припускають, що пошкодження градирні сталося десь на висоті 10 метрів. На ядерну безпеку станції інцидент не вплинув, адже наразі вежі для охолодження води не використовуються.

Нагадаємо, окупанти зранку 13 серпня завдали ракетно-авіаційного удару по Сумській області, попередньо, зазнала поранень одна людина. Про це повідомила Сумська ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська вчергове атакували безпілотником Антонівку Херсонської області, в результаті постраждала 69-річна жінка. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації.

Головне