Експерт: Реалізація будь-якої Миротворчої місії в Україні наразі практично неможлива

Експерт: Реалізація будь-якої Миротворчої місії в Україні наразі практично неможлива

В Україні практично неможливо реалізувати будь-яку Миротворчу місію. Про це заявив експерт Валентин Гладких під час заходу “Миротворчі місії: види та перспективи застосування для України”. 

"Для мене є цілковито очевидним з огляду на те, що казала мої колеги, що в Україні практично нереалістично реалізувати будь-яку місію, ні встановлення миру, ні місію із підтриманням миру. Більш реалістично створити місію за спостереженням перемир'я", - зазначив він.

Під час дискусії на цю тему він вказав на найголовнішу проблему, яка заважає проведенню такої місії - необхідність згоди обох сторін на її проведення.

"За яких умов росія може погодитися на такі кроки? Відповідь очевидна - або в результаті колапсу російського політичного режиму і виникнення або нового політичного режиму, або внутрішніх трансформацій. Тоді можна сподіватися, що Радбез ООН зробить таку місію. І є другий сценарій, за якого ми можемо на це розраховувати - це якщо світ піде на зустріч забаганкам росії", - наголосив Гладких.

Нагадаємо, що механізми забезпечення безпеки в Європі, зокрема місії ОБСЄ, виявилися неефективними та не змогли запобігти російській агресії проти України. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна” Петро Олещук розповів, що для України є важлимим забезпечити стабільне фінансування, що є наразі проблемою. 

Головне