Експерт про вступ України в ЄС: Цього не станеться, поки не закінчиться війна

Експерт про вступ України в ЄС: Цього не станеться, поки не закінчиться війна

Членство України у Європейському Союзі неможливе, поки в країні триває війна. Таку думку висловив політолог-міжнародник Дмитро Левусь в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За словами експерта, поки в Україні тривають бойові дії, ЄС погодиться лише на переговори щодо вступу України в Союз.

"З високим ступенем ймовірності можемо говорити про те, що в умовах війни можуть розпочатися переговори про вступ, в умовах війни можуть бути прийняті якісь декларативні конкретні рішення з боку ЄС. Але безпосередньо повноцінного прийому однозначно не станеться", - переконаний Левусь.

Щодо можливих термінів вступу України в ЄС, то їх, за словами експерта, важко спрогнозувати.

"Якщо пригадати історію до того, як Європейський Союз став власне Європейським Союзом, було Європейське економічне співтовариство. І коли в нього вступала Греція, вона вступила дуже стрімко", - зазначив Левусь.

Раніше заступник керівника ОПУ Ігор Жовква заявив, що Україна вже виконала 70-80% роботи по рекомендаціях щодо членства в Європейському Союзі.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна повинна до кінця 2024 року бути готова до членства в ЄС. Очільник уряду нагадав, що за рік Україні на шляху до членства в ЄС вдалося зробити неймовірний обсяг робіт.

В ЄС оцінили обсяг зроблених Україною робіт. Так,  президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ще рік тому ніхто й уявити не міг, як швидко Україна зможе просунутися до ЄС.

Головне