Експерт пояснив, чому Patriot та SAMP-T, які легко нищать "Іскандери", не можуть захистити прифронтові міста

Експерт пояснив, чому Patriot та SAMP-T, які легко нищать

Новітні зенітно-ракетні комплекси Patriot та SAMP-T, які здатні збивати ворожі "Іскандери", "Кинджали " та будь-які крилаті російські ракети, не можуть бути використані для захисту неба над прифронтовими містами, як наприклад Краматорськ. Чому Україна не може підтягнути ці системи ближче до лінії фронту в ефірі "Ми-Україна" розповів авіаційний експерт Валерій Романенко.

Він нагадав, що на станом на сьогодні українська сторона має у своєму розпорядженні три таких системи ППО - дві батареї Patriot і одну SAMP-T.

"На жаль підсунути її до прифронтових міст ми не можемо, бо ворожі ракетні системи залпового вогню дістануть їх моментально, бо у них дальність 120 км. Тому ситуація така, що росіяни користуються тим, що в прифронтових районах “Іскандери” ми збивати не можемо, хоча на іншій території куди не дістають артилерія та РСЗВ ми можемо збивати і їх і "Кинджали", і будь-які крилаті ракети", - пояснив Романенко.

Нагадаємо, 27 червня ввечері російське окупаційне військо вгатило ракетою "Іскандер" по найпопулярнішій піцерії в центрі Краматорська. У закладі завжди було людно, туди часто заходили перекусити іноземні журналісти та наші військові. Внаслідок ворожої атаки загинуло 12 людей, ще 65 - отримали поранення.

Серед загиблих троє неповнолітніх дівчат, одній було 17 років, ще двом – сестрам-близнючкам по 14. У піцерії вони святкували випускний.

Як писав " Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія втричі наростила обстріли прикордоння України. Тільки з початку поточного місяця зафіксовано понад 1700 обстрілів, які здійснив агресор.

Головне