Експерт: F-16 ніколи не працював в таких умовах, як зараз в Україні

Експерт: F-16 ніколи не працював в таких умовах, як зараз в Україні

Винищувачі F-16 ніколи не воювали в таких умовах, які зараз є в Україні. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"F-16 не брав участь у війні з противагою противника, в кого є перевага. Це правда. F-16 не воював в умовах, які були складні і наближені до тих, що маємо ми зараз. Цей літак має більше досвіду застосування, він є на озброєнні, тут питань немає. Але ж правда і це", - наголосив Мусієнко.

При цьому він додав, що наразі Україна знаходиться в таких умовах, що не може вибирати, які саме винищувачі вона хоче отримати.

"Ми зараз вочевидь в ситуації, коли ми не можемо собі дозволити сказати, що ми вибираємо тільки це і все. Це абсолютно неправильно", - зазначив експерт.

При цьому він додав, що альтернатив F-16 є багато, однак з їхньою експлуатацією, а саме утриманням, можуть виникнути проблеми.

Як повідомляли "Ми-Україна", командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів, що винищувач F-16 був в Україні і його тут випробовували.

Головне