Екснардеп Деркач, який перебуває в розшуку, став кандидатом у Раду Федерації в росії

Екснардеп Деркач, який перебуває в розшуку, став кандидатом у Раду Федерації в росії

Колишній народний депутат України Андрій Деркач, який втік із країни та перебуває у розшуку, став одним із кандидатів у Раду Федерації росії від Астраханської області. 

"Багато років Деркач працював на користь росії й просував пропагандистські наративи Кремля. Але при цьому стверджував, що не є російським агентом, а є лише українським патріотом. Наразі у цьому питанні можна офіційно ставити крапку. Підтвердилося, що Деркач увесь цей час працював на користь Путіна, і тепер отримує винагороду за свою працю", - йдеться у повідомленні.

Інформацію про те, що Андрій Деркач став кандидатом від Астраханської області, опублікувало пропагандистське видання "ТАСС". Колишнього депутата Верховної Ради на цю посаду запропонував губернатор Астраханської області Ігор Бабушкін.

У відповідному документі вказано, що Андрій Деркач має російське громадянство та проживає в Астрахані.

Нагадаємо, що в 2023 році НАБУ і САП скерували до суду справу щодо Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні. Тоді слідство встановило, що Деркач одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів рф за підривну діяльність проти України.

Нагадаємо, польські військові сили приступають до реалізації двох важливих операцій з 1 серпня, четверга. Ці заходи мають на меті посилити захист східних рубежів держави.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Белграді 31 липня відбудеться матч-відповідь другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів між сербським “Партизаном” та українським “Динамо”. Поєдинок розпочнеться о 21:00 за київським часом на стадіоні “Партизан”.

Головне