Ексміністр оборони Великої Британії закликав допомогти Україні виграти війну, щоб захистити Тайвань

Ексміністр оборони Великої Британії закликав допомогти Україні виграти війну, щоб захистити Тайвань

Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс застеріг про глобальні наслідки можливої поразки України у війні з росією.Він наголосив, що такий сценарій може підштовхнути Китай до агресії проти Тайваню. Про це він написав у колонці для The Sunday Times

"Світ може опинитися у глибокій рецесії, яка коштуватиме трильйони і завдасть більших фінансових втрат, ніж COVID-19 та війна в Україні разом узяті", - попередив британський політик.

За словами Шаппса, російсько-українська війна стала "екзистенційним тестом для Заходу". Він підкреслив, що авторитарні держави прагнуть змінити світовий порядок на свою користь, нехтуючи демократією та правами громадян.

Для запобігання таким загрозам ексміністр закликав британський уряд:

  • Подвоїти оборонну допомогу Україні;
  • Дозволити використання ракет Storm Shadow без очікування на рішення США;
  • Заохотити інших членів НАТО посилити підтримку України.

"Ціна дозволу на використання нашої зброї буде мінімальною порівняно з наслідками перемоги Путіна", - наголосив Шаппс.

Нагадаємо, російські війська нанесли удари FPV-дронами по Куцурубській громаді Миколаївського району. Внаслідок атаки загинув цивільний та було знищено службовий автомобіль поліції. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, представник Сил оборони півдня України Владислав Волошин повідомив про тактичний успіх російських військ у районі села Левадне на Запоріжжі

Головне