Ексмеру Балаклії загрожує довічне ув'язнення за держзраду

Ексмеру Балаклії загрожує довічне ув'язнення за держзраду

Справу колишнього мера Балаклії Івана Столбового передали до суду, йому загрожує довічне увʼязнення. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

В 2022 році він почав співпрацювати з росіянами - але під час деокупації міста він втік до росії.

Наприкінці березня 2022 року разом із представниками збройних сил рф він провів нараду керівництва Балаклійської міської ради, під час якої агітував до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до росії загалом.

Зараз прокурори не повідомляють ім'я зрадника, але раніше вони повідомляли, що йдеться про Івана Столбового. Саме він агітував до лояльного ставлення до окупаційних військ та до росії загалом.

"Крім того, зрадник провів збори громади, на яких повідомив мешканцям, що прийняв рішення залишатися в місті, "хоча була можливість поїхати на західну Україну, кудись ще". Він також додав, що "сьогодні повністю Україна вже нічого не дає" і запропонував жителям брати "гуманітарну допомогу" від російських військових", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після телефонної розмови з румунським президентом Клаусом Йоганнісом повідомив про підготовку Румунією нового пакета військової допомоги для України. Про це він розповів у Telegram-каналі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, близько 16:00 надійшло повідомлення від очевидця про ймовірне падіння з багатоповерхового будинку двох людей. Про це повідомила пресслужба поліції Житомирської області. 

Головне