Екс-заступник голови МОЗ отримав підозру за незаконну реєстрацію ліків

Екс-заступник голови МОЗ отримав підозру за незаконну реєстрацію ліків

Колишньому заступнику міністра охорони здоров’я повідомили про підозру. Ймовірно, йдеться про Олександра Комаріду, якого уряд звільнив з посади першого заступника голови МОЗ минулого тижня.

Про це інформує прес-центр Служби безпеки України. 

Комаріда отримав підозру за статтею про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів. 

"Як свідчать матеріали розслідування, колишній посадовець сприяв незаконній реєстрації іноземних лікарських засобів недоведеної якості. Встановлено, що він ухвалив неправомірне рішення щодо державної реєстрації за спрощеною процедурою зарубіжного препарату, який фактично є біологічно активною добавкою і потребує додаткових досліджень", - розповіли в СБУ.

Наразі триває досудове розслідування та вирішується питання щодо запобіжного заходу для підозрюваного.

Нагадаємо: Комаріда отримав підозру невдовзі після того, як 8 лютого Кабінет Міністрів звільнив його з посади першого заступника міністра охорони здоров’я України.

11 лютого Служба безпеки України повідомила про підозру голові слідчого комітету росії Олександру Бастрикіну, який сприяє масовим репресіям у захоплених районах України. В ході слідчих дій СБУ зібрала масштабну доказову базу, що свідчить про його злочинну діяльність.

Як писав "Ми-Україна" раніше, від початку дії угоди про “зерновий коридор” з портів Великої Одеси Україна відправила 21 мільйон тонн зерна. З них 47% – це кукурудза, 29% – пшениця, 5% – соняшникова олія та шрот. В розрізі країн-отримувачів продовольства в лідерах Китай (4,2 млн тонн), Іспанія (3,8 млн тонн), Туреччина (2,4 млн тонн) та Нідерланди (1,2 млн тонн). 

Головне