Екологічний договір для України: міжнародна робоча група представила документ у Києві

Екологічний договір для України: міжнародна робоча група представила документ у Києві

У Києві відбулося засідання міжнародної робочої групи щодо наслідків війни для довкілля, у ході якого було представлено екологічний договір для України. Про це повідомила кореспондентка "Ми-Україна" Ірина Кондрачук.

За її даними, у документі прописані рекомендації щодо відповідальності за злочини довкілля та механізми його відновлення. Також було задокументовано докази екоциду, який чинить росія в Україні.

Під час засідання колишня міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем зазначила - те, що Україна робить зараз, це новаторство. 

"Це лідерство у світі. За допомогою цього документу ми даємо світу нові методології і стандарти для оцінки шкоди", - заявила Вальстрем.

Водночас керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що даний документ стане основою конкретних політичних рішень. 

"Презентували президентові цей документ. Вже в понеділок в нас буде з міністром закордонних справ велика відео-конференція зі всіма послами нашої країни, де ми презентуємо, розкажемо про цей документ і з цього починається робота щодо його імплементації", - наголосив Єрмак.

Крім того він повідомив, що документ містить 50 рекомендацій до українців та уряду, та близько 20 - для міжнародної спільноти.

Як повідомляли "Ми-Україна", підтримку довкіллєвій декларації України вже висловили 10 країн світу, заявив керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Головне