Екоактивісти облили супом "Мону Лізу" у Луврі: подробиці

Екоактивісти облили супом

У французькій столиці дві активістки організації Riposte Alimentaire облили коричнево-жовтою рідиною, попередньо супом, виставлений у паризькому Луврі витвір мистецтва авторства Леонардо да Вінчі "Мона Ліза" ("Джоконда"). Інцидент стався 28 січня вранці, пише AFP.

"У неділю вранці дві екоактивістки облили супом броньоване скло, яке захищає "Джоконду" в Луврі", – вказано у матеріалі. 

Свої дії жінки пояснили боротьбою за право "на здорове та стійке харчування". Окрім того, стоячи біля картини, вони викрикували, що агросистема Франції хвора, а кожен третій громадин країни пропускає прийоми їжі. 

"Що важливіше?" Мистецтво чи право на здорове та екологічно чисте харчування? Наша сільськогосподарська система хвора!" - кричали жінки. 

Їхню акцію протесту перервали співробітники одного з найбільшого у світі музею. Спершу вони накрили тканиною картину, після того попросили всіх відвідувачів вийти. 

Нагадаємо, торік у травні невідомий, перевдягнений  у пані поважного віку, кинув у Мону Лізу тортом. Додатково, він розсипав біля картини пелюстки троянд.

 Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у травні у Парижі один закрився на ремонт один з найвідоміших музеїв сучасного мистецтва. Центр Помпіду буде закритий по 2030 рік. 


 
 

 

 

Головне