Джонсон оприлюднив мирний план для України, який може використати Трамп

Джонсон оприлюднив мирний план для України, який може використати Трамп

Екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оприлюднив мирний план, який може "покласти край війні на правильних умовах для України і Заходу". Про це повідомив Борис Джонсон у авторській колонці для Daily Mail.

На думку екс-прем'єра Великої Британії, цей план зможе "покласти край війні на правильних умовах для України і Заходу".

План складається з декількох кроків:

  • Путіну доведеться відступити до кордонів, що передували вторгненню у 2022 році.
  • Україна вступить в ЄС і НАТО.
  • Українські військові замінять близько 70 000 американських військових, які перебувають в Європі. Це значно заощадить кошти США.

"Я вірю, що Трамп може покласти їй (війні - ред.) край - на правильних умовах для України і Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити", - йдеться у повідомленні.

За словами Джонсона, Путін буде змушений вивести війська щонайменше до позицій, які вони займали до вторгнення 2022 року. Він наголосив, що для запобігання подальшим конфліктам та нестабільності, необхідно визнати решту території України незалежною державою.

Україна повинна мати право самостійно визначати свій шлях, зокрема щодо вступу до ЄС та НАТО. Джонсон також висловив підтримку якнайшвидшій інтеграції України до цих структур.

Нагадаємо, житомирська область протягом певного часу уникала застосування графіків відключень електроенергії, незважаючи на розпорядження Укренерго, повідомив голова Державної служби енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та Європейський Союз звернулися до Азербайджану з проханням допомогти укласти нову угоду на постачання природного газу після завершення чинного транзитного контракту з росією. Про це повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв у виданні Bloomberg.

Головне