Джон Болтон: Трамп не знає, як завершити війну в Україні

Джон Болтон: Трамп не знає, як завершити війну в Україні

Американський експрезидент не має чіткого плану для завершення війни в Україні, заявив Колишній радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон під час інтерв’ю CNN.

В інтерв'ю Болтон процитував слова Трампа про його намір принести мир в українсько-російському конфлікті, висловивши сумнів у реальності таких обіцянок. За словами Болтона, Трамп не має уявлення, як провести переговори та покласти край війні.

“Це божевілля. Він гадки не має, як він збирається вести переговори та завершувати цю війну”, - зазначив Болтон. 

Він також висловив побоювання, що близькість Трампа до російського диктатора Володимира Путіна може призвести до серйозних поступок на користь Кремля, що негативно позначиться на Україні.

Болтон додав, що допомога США Україні не є актом благодійності, а відповідає національним інтересам США. 

“Ми підтримуємо Україну не з доброти наших сердець, а щоб захистити наші національні інтереси, стримуючи неспровоковану агресію на європейському континенті та встановлюючи там мир і стабільність, що приносить нам значну користь”, - підсумував він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США Дональд Трамп у суботу провів свій перший передвиборчий мітинг після замаху на його життя. Він заявив великому натовпу, що зібрався на арені в Мічигані, що “отримав кулю за демократію”.

Головне