Дипломат про зустріч Зеленського з Вучичем: Сербія продовжує маневрувати між Україною та рф

Дипломат про зустріч Зеленського з Вучичем: Сербія продовжує маневрувати між Україною та рф

Сербія, яка є однією з найбільш впливових країн Західних Балкан, продовжує маневрувати між Україною та росією. Таку думку висловив український дипломат Олександр Левченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Сербія найбільша з країн Західних Балкан і мабуть одна з найвпливовіших, потрібно об'єктивно говорити. Її позиція дуже важлива серед багатьох чинників безпекових. Тому зустріч двох президентів, Зеленського та Вучича, мала великі відгуки… Зустріч ця була зрозумілою з точки зору того, що Сербія абсолютно орієнтується в ситуації, яка відбувається в Україні. Можливо вона не може діяти так, як діє умовно Хорватія, яка крім того, що член Євросоюзу, член НАТО. Крім того, що ця країна одна з перших визнала державну незалежність України. Між тим Сербія певною мірою маневрує через те величезне російське лоббі, яке знаходиться всередині країни. Крім того, туди прибули ще 200 тисяч росіян і зараз там проживають. Тому певним чином політичне керівництво має маневрувати", - зазначив посол України у Хорватії та Боснії і Герцеговині у 2010-17 рр.

При цьому дипломат висловив переконання, що зустріч Володимира Зеленського з Александаром Вучичем була необхідною.

"Зустріч нашої делегації з президентом Сербії була досить ефективною, потрібною, необхідною. І треба цей українсько-сербський діалог продовжувати, розвивати, розуміючи, що тут є значні взаємні інтереси", - наголосив Олександр Левченко.

Як повідомляли "Ми-Україна", сербський лідер Александар Вучич заявив, що не проти того, щоб його країна продавала боєприпаси посередникам, які далі вже передають їх українській стороні.

Головне