"Динамо" та "Дніпро-1" вилетіли з єврокубків

ФК "Динамо" (Київ) і "Дніпро-1" більше не братимуть участь, вперше за 18 років, у змаганнях єврокубків у цьому сезоні. Про це пише "Суспільне спорт".

Напередодні ввечері кияни зазнали поразки від турецького "Бешикташа" в матчі-відповіді раунду плейоф кваліфікації Ліги конференцій. Поєдинок на стадіоні "Водафон Парк" у Стамбулі закінчився з рахунком 1:0, у першій зустрічі у Бухаресті "Динамо" поступилося "Бешикташу" з рахунком 2:3.

Господарі мали достатньо гольових моментів ще в першому таймі, але зусиллями голкіпера Георгія Бущана, якому одного разу допомогла стійка, динамівці змогли не пропустити. Після перерви підопічні Мірчі Луческу могли відкривати рахунок у швидкому контрвипаді, але Владислав Ванат у штрафному майданчику суперника не зумів зупинити незручну передачу Назара Волошина.

Натомість на 52-й хвилині камерунський нападник Венсан Абубакар накрутив трьох гравців "Динамо" у карному майданчику та низом відправив м'яч у дальній кут. Незважаючи на всі намагання українського клубу відігратися, "Бешикташ" впевнено довів справу до перемоги. Стамбульці виграли 4:2 за підсумками двох поєдинків і вийшли до групового раунду Ліги конференцій.

"Динамо" вперше за останні 18 років не змогло пробитися до осінньої частини єврокубків. Востаннє таке траплялося з киянами у сезоні-2005/06 після сенсаційного вильоту у кваліфікації Ліги чемпіонів від швейцарського "Тюна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, перша ракетка України Еліна Світоліна здобула другу перемогу на американському Грендслемі US Open. Тенісистка обіграла нейтральну росіянку Анастасію Павлюченкову за 2 години 46 хвилин – 5:7; 6:4; 6:4.

У вирішальному сеті Еліна вела 4:0, але суперниця відіграла три гейми поспіль. У десятій грі Світоліна заробила свій перший матч-бол – 5:4 (40:30), однак реалізувала лише третій – 6:4.

Головне