Двох жителів Харківщини засудили до 7 та 11 років ув’язнення за співпрацю з рф

Двох жителів Харківщини засудили до 7 та 11 років ув’язнення за співпрацю з рф

Двох жителів Харківщини, які активно співпрацювали з російськими окупантами під час окупації, було засуджено до 11 та 7 років ув’язнення.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Прокурори підтвердили, що мешканець Балаклії під час окупації взяв участь у так званій "тимчасовій цивільній адміністрації". Він активно вів інформаційну кампанію на користь окупантів та модерував процес підключення гучномовців для трансляції російської пропаганди та радіопрограм.

Суд виніс вирок у вигляді 11 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, протягом 11 років, а також з конфіскацією майна. Чоловік перебував під вартою до винесення вироку.

62f2fdff-d1ce-4334-965c-48f123c24ad2.jpg (132 KB)

Друга засуджена особа, мешканка селища Шевченкове Куп'янського району, також підтримувала окупантів під час захоплення населеного пункту. Вона обійняла посаду "в. о. завідувачки Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп'янського району Харківської області" у серпні 2022 року.

Засуджена виконувала вказівки керівництва окупаційної адміністрації, брала участь у нарадах і проводила збори підлеглих. Вона отримувала "гуманітарну допомогу" від РФ для створення позитивного іміджу окупаційної влади та пропагандистські матеріали, які поширювала серед підлеглих.

Вирок суду полягає в 7 роках позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом 12 років.

f6a60941-f9b9-45fc-9797-1988a8108188.jpg (89 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Латвїі відповів Путіну на закиди про русофобію та утиски російськомовних.

Головне