Двоє псевдовійськових вкрали гуманітарну допомогу на 1,7 млн грн: що відомо

Двоє псевдовійськових вкрали гуманітарну допомогу на 1,7 млн грн: що відомо

Двоє псевдовійськових надсилали листи благодійним організаціям від імені військових частин із запитом на отримання гуманітарної допомоги. Таким чином вони “нагріли руки” на 1,7 млн гривень. Про це повідомляє Офіс Генерального Прокурора.

Шахраї, які не мають жодного стосунку до ЗСУ, надсилали фальшиві листи волонтерським організаціям та благодійним фондам від нібито військових частин. Вони домовлялися про отримання гуманітарної допомоги, а потім переодягалися у військову форму та отримували тактичне знаряддя, медичне обладнання та аптечки, які потім реалізовували на власний розсуд.

Чоловіки приїжджали по “гуманітарку” з підробленими печатками військових частин та оформлювали акт-прийому передачі допомоги. Шахраї навіть погоджувались зробити спільне фото з благодійниками - як доказ надання допомоги від фонду військовій частині.

Відомо, що аферу викрили, коли представники благодійного фонду зв’язалися з однією з військових частин, щоб підтвердити факт отримання допомоги. Військові відповіли, що жодних листів не писали і допомоги не отримували.

Двох зловмисників затримали за статтею 208 КПК України та наразі утримують під вартою. Їх підозрюють у семи випадках шахрайства на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили близько 500 тисяч гривень, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, підроблені документи та печатки військових частин, гуманітарну допомогу, військову форму та інші речові докази.

Як писав “Ми-Україна раніше”, СБУ затримала російського агента, який шпигував за українськими військовими за допомогою дронів

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.