Два російських кораблі у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії

Два російських кораблі у Чорному та Азовському морях: чи є ракетоносії

Ворог вивів на бойове чергування в Чорному морі один корабель. Ще одне судно росіян несе службу в акваторії Азовського моря. Відповідні дані станом на ранок 19 лютого наводять ВМС ЗСУ. 

Ракетоносіїв на чергуванні сьогодні немає. 

У Середземномор'ї росіяни тримають один носій "Калібрів", споряджений вісьмома крилатими ракетами.

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

у напрямку Азовського моря – 13 кораблів, один з яких йшов з протоки Босфор;
у напрямку Чорного моря - 15 плавзасобів, три з яких попрямували до Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - наголосили у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, Збройні сили України у ніч на 14 лютого пустили на дно російський десантний корабель "Цезар Куніков". Це сталося поблизу окупованої Алупки. Судно було уражене ударними морськими дронами Magura V5. Воно отримало критичні пробоїни по лівому борту та почало тонути. На борту плавзасобу на момент знищення могло перебувати близько 90 моряків. Як розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, на знищеному кораблі, ймовірно, був військовий вантаж.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна продовжує працювати над формуванням морського угруповання протимінних сил у Чорному морі. До нього першочергово увійдуть два кораблі класу "Sandown", які Велика Британія передала Україні - "Черкаси" та "Чернігів".

Головне