Два російські кораблі в Чорному морі: чи є носії "Калібрів"

Два російські кораблі в Чорному морі: чи є носії

Російське окупаційне військо вивело на бойове чергування у Чорне море два кораблі. Відповідні дані станом на ранок 17 лютого наводять ВМС ЗС України.

Один з кораблів, які несуть службу в акваторії Чорного моря, споряджений високоточний озброєнням. На борту судна потенційно перебуває чотири ракети типу "Калібр".

Ще один корабель рф чергує в басейні Азовського моря, ракетної загрози він не становить. 

У Середземномор'я росіяни вивели два судна. Один з них є надводним носієм ракет, потенційний залп становить вісім "Калібрів".

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – п'ять кораблів, два з яких йшли з протоки Босфор;
  • у напрямку Чорного моря - два судна, одне з яких попрямувало до Босфору.

Нагадаємо, Україна працює над формуванням морського угруповання протимінних сил у Чорному морі. За даними українського оборонного відомства, до нього першочергово увійдуть два кораблі класу "Sandown", які Велика Британія передала Україні. Це кораблі "Черкаси" та "Чернігів", що вже залучалися до багатонаціональних навчань під українським прапором.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські оборонці у ніч на 14 лютого знищили російський десантний корабель "Цезар Куніков". Це сталося поблизу окупованої Алупки. Плавзасіб був уражений ударними морськими дронами Magura V5. Він отримав критичні пробоїни по лівому борту та почав тонути. На борту плавзасобу на момент знищення могло перебувати близько 90 моряків.

Головне