Два російські кораблі на бойовому чергуванні у Чорному морі: чи є носії "Калібрів"

Два російські кораблі на бойовому чергуванні у Чорному морі: чи є носії

Корабельне угруповання ворога в акваторіях Чорного та Азовського морів нараховує дві одиниці. Свіжі дані станом на ранок 3 червня навели у Військово-морських силах ЗС України. 

У Чорному морі службу несуть два ворожі кораблі. Один з них є носієм крилатих ракет "Калібр". 

В басейні Азовського моря немає жодного судна рф на бойовому чергуванні.

Між тим у Середземномор'ї окупанти утримують один бойовий корабель, який є надводним носієм високоточного ракетного спорядження. Потенційний залп складає вісім крилатих ракет

Згідно з інформацією, наданою ВМС ЗСУ, Керченською протокою здійснили прохід 17 кораблів, які діяли в інтересах країни-агресора - росії. З них дев'ять суден рухалися у напрямку Азовського моря, причому п'ять з них продовжили свій шлях у бік протоки Босфор. У зворотному напрямку, тобто у бік Чорного моря, пройшли вісім суден, два з яких також попрямували до Босфору.

У ВМС ЗСУ наголошують на тому, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на своїх кораблях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Силах оборони півдня розповіли, який спосіб придумала росіяни, щоб вберегти свої підводні кораблі. Окупанти тримають їх у портах в напівзануреному стані, "що є нетиповим для перебування в порту".

Головне