Два найактивніші напрямки за ніч - Курахівський та Покровський, — речник Нацгвардії

Два найактивніші напрямки за ніч - Курахівський та Покровський, — речник Нацгвардії

Найінтенсивніші бойові дії за минулу ніч відбувалися на Курахівському та Покровському напрямках. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Музичук, речник Національної гвардії України.

Російські сили здійснювали численні спроби атак вздовж лінії фронту, що охоплює понад 10 населених пунктів.

Особливо активні зіткнення зафіксовані на схід від Селидового, а також у районах Гродівки та Українська. Противник переважно використовує тактику піхотних штурмів, задіюючи невеликі групи чисельністю від 3 до 10 військовослужбовців.

"Тут відбулася найбільша кількість боєзіткнень протягом доби. Переважають штурми за допомогою піхоти", — зазначив представник Нацгвардії.

Така тактика може свідчити про намагання ворога знайти слабкі місця в українській обороні або про брак важкої техніки для проведення масштабних наступальних операцій.

"Противник намагається атакувати по лінії більше 10-ти населених пунктів. Найактивніші бойові дії, в районі виконання наших підрозділів, це східніше Селидово, в районі Гродієвки та Українська", — зазначив речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається зміна тактики російських військ, які почали активніше застосовувати важку броньовану техніку під час штурмових дій. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Кожубенко, офіцер секції планування бригади "Рубіж".

Як писали "Ми-Україна" раніше, атака на російський арсенал у місті Торопець матиме значний вплив на ситуацію в Курській області та дії російського угруповання "Север". Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Сергій Братчук, речник Української добровольчої армії "Південь".

 

Головне