Дунайське пароплавство повернуло флот, заарештований понад рік тому за позовом "Газпрому"

Дунайське пароплавство повернуло флот, заарештований понад рік тому за позовом

Українське Дунайське пароплавство (УДП) заявило, що два судна - буксир "Братислава" і самохідка "Механік Головацький" повертаються додому із Сербії. Ці кораблі більш як рік тому були заарештовані на позовом російського "Газпрому".

Таким чином українській стороні вдалося визволити вже весь флот УДП.

"рф домоглась арешту всього флоту УДП, але ми відбили атаку та продовжили працювати на Середньому Дунаї та виконувати рейси у Сербію. У заручниках залишились лише два судна. Понад рік тривала запекла боротьба, нарешті судна звільнені з полону. Скоро будемо зустрічати їх в Україні", - заявив гендиректор відомства Дмитро Москаленко.

Він також розповів, що на обсяг перевезень Дунайського пароплавства перебування вказаних двох суден під арештом не вплинула. За його словами, самохідний флот УДП в експлуатації нараховує більш як 30 одиниць суден.

Проте Москаленко додав, що без роботи визволені баржа та самохідка не залишаться. Окрім того, гендиректор УДП анонсував завершення будівництво перших нових барж SLG найближчим часом.

Нагадаємо, раніше цього місяця прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна хоче застрахувати судна, які йтимуть “зерновим коридором”. Водночас усі торгові судна, які йдуть через дунайські порти, вже застраховані.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, прикордонники викрили схему продажу викраденого на фронті озброєння. Під час розслідування було встановлено, що мешканці західних областей України налагодили канал постачання зброї, боєприпасів та вибухових речовин із зони проведення бойових дій.

Головне