Дуда заявив, що готовий побудувати "залізну занавісу" до небес, аби рф трималася подалі

Дуда заявив, що готовий побудувати

Польща зробить усе, щоб не допустити російської агресії в регіоні, навіть якщо для цього потрібно буде "побудувати залізну завісу до небес".

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Риги, пише видання PAP.

"Я готовий відновити залізну завісу, якщо мені доведеться мати справу з агресивною державою по той бік східного кордону, яка хоче вбити своїх сусідів, хоче забрати їхню землю, хоче позбавити їх волі. Я готовий побудувати залізну завісу до небес, аби не пускати їх до нас", - заявив польський лідер.

Дуда зазначив, що держава нарощує витрати на оборону - нещодавно вони перевищили 2% ВВП, але цей показник у цьому році може досягти 4%. Він додав, що поляки добре розуміють необхідність таких заходів, адже більше ніколи не хочуть бачити "російський світ" у себе вдома.

"Нехай росія залишає собі свій російський світ, якщо він їм подобається. Нам він не подобається. ... Сьогодні прагнення правителів росії на чолі з Володимиром Путіним справді полягає в тому, щоб відновити вплив царської імперії. Ми виступаємо проти війни, ми зробимо все, щоб цієї війни тут не було", - підсумував президент Польщі.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що за декілька тижнів весь світ зрозуміє, чи виживе Україна. Він закликав Захід передавати ЗСУ більше зброї.

Крім того, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, що незабаром рф планує наступати з двох-трьох напрямків і може знову атакувати Київ.

Головне