рф може перемогти: Дуда закликав Захід негайно відправити Україні техніку

рф може перемогти: Дуда закликав Захід негайно відправити Україні техніку

Президент Польщі Анджей Дуда закликав Захід негайно відправити Україні військову техніку.  У разі, якщо цього не зробити, російський президент Володимир Путін може перемогти у війні.

Про це президент Польщі заявив в інтерв'ю Le Figaro.

Він пояснив, що хоч рф і не має сучасної військової інфраструктури, проте вона має багато живої сили.

"Якщо найближчими тижнями не відправимо Україні військову техніку, Путін може перемогти. Він може перемогти і ми не знаємо, де він зупиниться", - сказав він, відповідаючи на питання чи можуть росіяни виграти війну.
 
Натомість польський лідер наголосив, що "питання територіальних рішень можуть вирішувати лише українці, бо йдеться про їхню територію".

"Якщо хтось хоче віддати території росії у концесію, нехай віддає свою! Давайте поважатимемо українців, які борються за свою Батьківщину", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, Анджей Дуда також заявив, що винищувачі F-16 вимагають дуже серйозного обслуговування, тому "недостатньо просто відправити кілька літаків F-16 для України". 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив, що через два роки Україна зможе стати повноцінним членом Європейського Союзу. При цьому вже після перемоги над російськими загарбниками країна приєднається до НАТО.

“Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки”, – сказав президент.

Головне