Цього недостатньо: Дуда відреагував на рішення НАТО щодо України

Цього недостатньо: Дуда відреагував на рішення НАТО щодо України

Президент Польщі Анджей Дуда назвав недостатнім рішення лідерів НАТО у Вільнюсі щодо членства України. Він висловив сподівання, що наша країна стане членом Альянсу протягом кількох років.

Про це польський президент заявив 12 липня.

"На мою думку цього (рішення щодо України на саміті НАТО - ред.) абсолютно недостатньо. Я сподіваюся, що за кілька років Україна стане повноцінним членом нашого Альянсу", - заявив Дуда.

На його думку, шлях зрозумілий після всіх ухвалених вчора союзниками рішень.

"(Щодо графіка - ред.)… дуже складно говорити, практично неможливо, з урахуванням того, що нам потрібна єдність при ухваленні рішення. Говорити про повноцінне членство України зараз. Але ми можемо вирішити, що Україна стане членом НАТО, не знаю, завтра. Це війна, а під час війни це (членство неможливо - ред.), беручи до уваги статтю 5 і колективну оборону", - підсумував він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну прийматимуть в Альянс за прискореною процедурою без плану дій щодо членства (ПДЧ). За словами Столтенберга, у середу, 12 липня, буде зустріч країн НАТО за участі президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, радник  керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк розповів про те, що найбільше обурило у перший день на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Головне