Дуда розкритикував намір блокувати вступ України в ЄС через Волинську трагедію

Дуда розкритикував намір блокувати вступ України в ЄС через Волинську трагедію

Президент Польщі Анджей Дуда висловив невдоволення коментарем міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який заявив, що Україна не зможе приєднатися до Євросоюзу, якщо не вирішить питання Волинської трагедії.

Про це він заявив у інтерв’ю Polsat News, передає Rzeczpospolita.

Дуда пояснив, що його мета — уникати створення напруженості між Польщею і Україною, наскільки це можливо. Він також згадав про свої зусилля щодо діалогу із президентом Зеленським на тему Волинської трагедії, зазначивши, що приїзд до Луцька для вшанування пам'яті всіх жертв був важливим кроком.

Дуда підкреслив, що Україні варто прагнути вирішення складних питань, у тому числі історичних. Однак, він розкритикував ідею, що "Волинське трагедія" може стати перешкодою для вступу України до ЄС.

"Путін напав на Україну, щоб зупинити її інтеграцію в ЄС. Якщо хтось у зв'язку з цим говорить, що він збирається заблокувати доступ України до Європейського Союзу, то він йде в річищі політики Володимира Путіна. Я хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри, прем'єр-міністри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, зокрема і для самих українців, які треба враховувати, які роками замовчувалися", — наголосив президент Польщі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росія створила більше контенту за допомогою штучного інтелекту для впливу на майбутні президентські вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава.

Головне