Дуда: Незалежність не дається раз і назавжди, ми це знаємо як ніхто

Дуда: Незалежність не дається раз і назавжди, ми це знаємо як ніхто

Рішучість, наполегливість та безмежна любов до свободи приведуть Україну до перемоги. Про це під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Він зазначив, що Польща як ніхто знає - незалежність не дається раз і назавжди.

"Ми як мало яка інша нація у світі знаємо, що незалежність не дається раз і назавжди. У нашій історії ми переживали трагічні моменти, ми двічі втрачали суверенітет і  двічі відновлювали його надлюдськими зусиллями у боротьбі. Історія моєї країни найяскравіший приклад того, що рішучість, наполегливість і безмежна любов до свободи повинні привести до перемоги. І тут не має жодного значення, наскільки сильним і великим здається агресор, загарбник чи окупант. 

Я не мав і не маю найменшого сумніву, що об'єднавшись у своїх зусиллях і боротьбі мужній український народ відстоїть свою незалежність", - наголосив польський президент.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський заявив про перше і успішне застосування української ракети-дрона "Паляниця". За словами глави держави, це абсолютно новий клас зброї, якому росіянам буде досить складно протидіяти.

Головне