Дуда не вірить, що Трамп, якщо переобереться, буде "мʼяким" до Путіна

Дуда не вірить, що Трамп, якщо переобереться, буде

У разі перемоги на прийдешніх президентських виборах у США Дональд Трамп навряд чи буде "м'яким" із російським диктатором Володимиром Путіним. Таку думку в інтерв'ю Kanal Zero висловив польський глава держави Анджей Дуда. 

Президента Польщі попросили прокоментувати прогноз, який озвучив ексрадник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон стосовно його дій у разі повернення у Білий дім. Болтон застеріг, що якщо Трамп переможе, він може вивести США з НАТО, скоротити підтримку України та взагалі в цілому бути "добрішим до Москви, ніж до Києва".

"Я зустрічався з президентом Дональдом Трампом, він своєрідна, дуже жорстка людина, я б сказав, жорсткий боєць, дуже досвідчений у жорсткому бізнесі", - відповів Дуда. 

Також його запитали, чи може Польща бути певна, що Трамп "не принесе нас в жертву" та не покине країну та Європу загалом. Дуда зазначив, що польська сторона має працювати над тим, щоб він був переконаний, американська присутність та вплив в Європі важливі, зокрема економічно.

"Ми - велика країна, з якою варто вести торговельні відносини і мати тут компанії. У цьому регіоні є 120 млн потенційних споживачів, які можуть купувати американські товари та які можуть користуватися американським газом, і не варто віддавати нас під російський вплив і мати все це з рф", – пояснив президент Польщі.

Як відомо, ексрадник Трампа Джон Болтон цього тижня видав нові мемуари, в яких наголосив, що Трамп "непридатний" для посади президента США. Він зауважив, що більшу частину часу той присвячуватиме покаранню свої ворогів

"Трамп не гідний бути президентом. Якщо його перші чотири роки були поганими, другі чотири - будуть ще гіршими... Трамп насправді дбає лише про відплату для себе, і вона займе більшу частину другого терміну", - написав він.

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що ймовірна перемога Трампа на виборах його "не дуже хвилює" та додав, що не вважає екслідера США і Республіканську партію загалом "любителями росії".

Як писав "Ми-Україна" раніше, наступного тижня Сенат США голосуватиме за двопартійний законопроєкт, що містить посилення кордону з Мексикою і допомогу Україні та Ізраїлю.  

Головне