ДСНС попереджає про небезпеку сходження лавин одразу у двох областях

ДСНС попереджає про небезпеку сходження лавин одразу у двох областях

У Карпатах зберігається висока ймовірність сходження снігових лавин. Рятувальники закликали українців бути обачними та утриматись від походів в гори.

"На високогiр'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека", - йдеться у повідомленні ДСНС. 

У відділі гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру заявили, що сьогодні йдеться про третій рівень небезпеки. Причина - інтенсивний приріст снігового покриву на високогір'ї.

"Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин", - вказано у дописі. 

Значна сніголавинна небезпека (3 рівень) утримується на високогір'ї з 11 грудня. 

Погода в Україні 15 грудня

Синоптики прогнозують, що погода в Україні у п'ятницю, 15 грудня, буде хмарною, але без опадів. Середні температурні показники вдень перебуватимуть в межах від -1° до +1°, вночі - від -1°до -3°. Швидкість вітру - 7-12 м/с.

Найтепліше сьогодні в Криму (+7,9°, можливий слабкий дощ), на Одещині (+2,8°) та Херсонщині (+2,2°). Найхолодніше нині на Сумщині (-6,4°) та Чернігівщині (-4,8°). 

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок негоди в Київській області енергетики 14 грудня перейшли в посилений режим роботи. Також в регіоні нині тривають роботи з подоланням наслідків опадів на вулицях та дорогах.

Головне