Дружина ватажка днр отримала підозру за викрадення і катування людей на Донеччині

Дружина ватажка днр отримала підозру за викрадення і катування людей на Донеччині

Національна поліція України повідомила про підозру дружині одного з ватажків днр, яка разом із ним брала участь у викраденні та катуванні цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях Донеччини. Жінка особисто віддавала накази про побиття та вимагала гроші за звільнення затриманих.

За даними слідства, чоловік фігурантки разом із озброєними бойовиками рф в 2014 році захопили адміністративну будівлю Горлівського міського управління МВС, де організували катівню. Під керівництвом жінки незаконно затримували цивільних осіб, катували їх, щоб отримати інформацію або викуп. Відомо, що фігурантка особисто брала участь у побитті людей.

Один із випадків стосується викрадення 15 цивільних осіб, яких затримали через підозру у співпраці з “Правим сектором”. Потерпілих катували, били та утримували більше тижня, після чого вимагали 15 тисяч доларів за їх звільнення.

Оперативники кримінальної поліції встановили місце перебування підозрюваної – вона переховується в Криму. Нацполіція зібрала достатньо доказів для повідомлення їй про підозру за порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ), що передбачає до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування і передали до суду справу російського військового, який під час тимчасової окупації вчиняв насильство над місцевою мешканкою.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російська пропаганда пише, що українські військові вдарили по Курській атомній електростанції з РСЗВ HIMARS. Ця інформація є неправдивою.

Головне