Другу добу триває ліквідація масштабної пожежі в Лиманському лісництві

Другу добу триває ліквідація масштабної пожежі в Лиманському лісництві

Внаслідок російського обстрілу в місті Лиман на Донеччині виникла масштабна пожежа, яка охопила близько 240 га лісу. Через сильний вітер вогонь поширюється в глиб лісу, ліквідація триває вже другу добу.

Про це повідомляє ДСНС України.

Російські війська вночі, 15 вересня обстріляли Лиман на Донеччині, що призвело до масштабного загоряння лісових масивів у Лиманському лісництві. Через поривчастий вітер вогонь швидко поширився на сотні метрів вглиб лісу.

На місці події працюють вогнеборці Донецького та Запорізького гарнізонів, співробітники лісового господарства. Для забезпечення безпеки під'їзду техніки і доступу до осередків пожежі піротехнічні розрахунки проводять обстеження території. За допомогою БПЛА здійснюється постійний моніторинг ситуації, а рятувальники чергують поблизу населених пунктів, аби запобігти розповсюдженню вогню на житлові території.

Станом на ранок 16 вересня вогнем уже знищено близько 240 гектарів лісу. Роботи з ліквідації тривають.

Як писали “Ми-Україна” раніше, негода знеструмила 86 населених пунктів у восьми областях України. Найбільше постраждали Київська, Чернігівська, Хмельницька, Херсонська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська та Полтавська області.

Головне