Другий саміт миру може відбутися до виборів президента у США, - голова МЗС Швейцарії

Другий саміт миру може відбутися до виборів президента у США, - голова МЗС Швейцарії

У Швейцарії 16 червня завершився перший саміт миру, спільне комюніке підписали 84 держави-учасниці, підготовка до другого вже розпочалась.

Ігнаціо Касіс зазначив, що метою наступного саміту буде питання того, як прокласти шлях до миру в Україні. За його словами, захід відбудеться вже у найближчі п'ять місяців , ймовірно, до президентських виборів у США в листопаді.

Де саме проведуть саміт - наразі невідомо.

Президент Володимир Зеленський в свою чергу повідомив про те, що підготовка до другого саміту займе місяці, а не роки і вже ведуться перемовини із зацікавленими сторонами щодо його проведення.

"Що буде з рф на другому саміті? Це буде говорити про те, що вони хочуть миру. Їхня присутність там буде говорити про те, що вони вирішили закінчити війну", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Канада виділить Україні понад 28 мільйонів доларів США на відновлення енергетичної інфраструктури, розмінування та інші проєкти. Про це повідомили в офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо за підсумками його участі у Саміті миру в Швейцарії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупаційна армія обстріляла село Піски-Радьківські Борівської СТГ на Ізюмщині, серед постраждалих вагітна жінка та дитина. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Головне