Другий обстріл після довготривалої перерви: Коваленко пояснив дронову атаку рф минулої ночі

Другий обстріл після довготривалої перерви: Коваленко пояснив дронову атаку рф минулої ночі

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко пояснив масовану дронову атаку росіян, яку вони здійснили вночі 16 жовтня.

"Багато росіяни запустили, але перед цим зробили невелику перерву, щоб накопичити, оскільки відбувся удар по базі "шахедів", який дещо вибив їх логістику операцій", - зазначив у своєму Telegram-каналі керівник ЦПД.

Як відомо, у ніч на 16 жовтня армія рф випустила по Україні 136 ударних дронів. Станом на 07:00 у повітряному просторі країни перебували ще 20 "шахедів".

За даними Повітряних сил ЗСУ, ударні безпілотники запускали з російських Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська. 51 "шахед" було знищено над 14 областями України. Внаслідок роботи РЕБ - 60 російських безпілотники були локаційно втрачені, 2 полетіли назад у Кремль.

Ворог намагався атакувати Київ, проте усі ворожі БПЛА було знешкоджено на підступах до столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 жовтня рф вперше за 48 діб не здійснили атак на територію України з використанням ударних безпілотників типу Shahed-136

Нагадаємо, росіяни почали активно обстрілювати Курщину, та вже знищили одне з сіл. Крили населений пункт, зокрема, і КАБами.

Як повідомляли "Ми-Україна", Херсон залишився без світла вранці 16 жовтня. Енергопостачання відсутнє у всьому місті.

Головне