Другий тайфун за два тижні: до Китаю завітав смертоносний "Доксурі" (ВІДЕО)

Другий тайфун за два тижні: до Китаю завітав смертоносний

На прибережні райони Східного та Південного Китаю 28 липня рано-вранці обрушився потужний тайфун "Доксурі". Під ударом стихії опинилася провінція Фуцзянь, там від ранку йдуть сильні зливи та лютує вітер.

Як пише Reuters, у трьох містах провінції - у Сямині, Цюаньчжоу та Путяні - всього за годину випало понад 50 мм опадів.

"Сьогодні вранці весь Сяминь не вийшов на роботу, - розповів інформагентству місцевий житель Чжуан. - На дорогах немає машин, а фабрики та торгові центри закриті".

На відео, які жителі публікують в соцмережах, видно, які спалахують лінії електропередач та як вітер вириває з коренем великі дерева.

https://twitter.com/Sino_Market/status/1684748928410144769
https://twitter.com/nitsonnet/status/1684810137582669824
https://twitter.com/MambaMike13/status/1684806663692251139

В частині районів постраждалих міст вже відсутнє електро- та водопостачання .

Через "Доксурі" в провінції Хайнань призупинено залізничне сполучення та роботу аеропорту (SYX).

За прогнозом Китайського метеорологічного управління (CMA), "Доксурі" - вже другий за два тижні тайфун в Китаї - далі йтиме на північ, поступово слабшаючи. Фахівці очікують, що потужні зливи йтимуть щонайменше в 10 провінціях КНР.

До приходу в Китай Доксурі встиг наробити лиха також і на Філіппінах. За останніми даними, там внаслідок шторму загинуло щонайменше 20 людей. Тако зафіксовані суттєві пошкодження ліній електропередач, а також повені та зсуви.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що на планеті добігла кінця епоха глобального потепління та настала “ера глобального кипіння”. Він наголосив на необхідності всім країнам об’єднатися для відвернення катастрофи.

Головне