Дрони, крилаті ракети та балістика: хусити масовано вдарили по суднах у Червоному морі

Дрони, крилаті ракети та балістика: хусити масовано вдарили по суднах у Червоному морі

Єменські хусити здійснили масований пуск ракет та дронів по торговельним кораблям у Червоному морі. Для обстрілу воєнізоване угруповання застосовувало крилаті та балістичні ракети, пише CBS News із посиланням на дані Міноборони США. 

У Пентагоні уточнили, що хусити випустили в бік комерційних суден 18 ударних безпілотників, дві протикорабельні крилаті ракети і одну протикорабельну балістичну. Всі засоби повітряного нападу були збиті, відзвітувало Центральне командування США.

У знищенні ворожих цілей взяли участь винищувачі авіаносця USS Dwight Eisenhower та ракетних есмінців USS Gravely, USS Laboon та USS Mason. До процесу долучилась також авіація есмінця Королівського флоту Великобританії HMS Diamond.

Куди саме цілили хусити військові оцінити не змогли, оскільки на моменту обстрілу в районі удару було одразу декілька торговельних кораблів. 

Як відомо, хусити стали тероризувати судна в Червоному морі з того часу, як бойовики ХАМАС скоїли напад на Ізраїль 7 жовтня. Отанній ракетний обстріл на кораблі став вже 26-м з 19 листопада. 

Нагадаємо, наприкінці року хуситів здійснило дві атаки на торговельний човен компанії Maersk у Червоному морі. Спочатку по контейнеровозу був завданий ракетний удар, згодом до судна упритул підійшли катери з бойовиками та відкрили вогонь екіпажу, намагаючись піднятися на борт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у середині грудня два вантажні судна в Червоному морі 15 грудня зазнали обстрілів з боку Ємену, на одному з них сталась пожежа. 
 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.