Дрони атакували оборонний завод у російському Дзержинську: прогриміла серія вибухів

Дрони атакували оборонний завод у російському Дзержинську: прогриміла серія вибухів

Оборонний завод імені Свердлова у місті Дзержинськ, що у Нижньогородській області рф, вночі 20 жовтня зазнав "нальоту" невідомих безпілотників. В районі об'єкту гриміли вибухи та було видно дим, пишуть росЗМІ та місцеві пабліки.

Так, Telegram-канал SHOT повідомив, що очевидці чули близько 10 вибухів з інтервалом у кілька хвилин. Частина з них, ймовірно, це наслідки роботи ППО.

Губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін підтвердив факт атаки.

"Вночі засоби ППО та РЕБ відбили атаку БпЛА на території дзержинської промзони. За попередніми даними, четверо співробітників пожежної частини, розташованої на території промпідприємства, отримали осколкові поранення",- зазначив він.

Російський завод імені Я. М. Свердлова спеціалізується на виробництві вибухових речовин та з 2023 року перебуває під санкціями ЄС, Сполучених Штатів та Великої Британії. Це підприємство є єдиним у рф виробником вибухової продукції HMX та гексогену.

Міноборони рф вранці відзвітувало про "збиття" 110 "українських дронів" на своєї територією, зокрема восьми ну небі над Нижньогородською областю та одного - над Московською.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 18 жовтня у центрі окупованого Луганська вибухнув автомобіль, у якому перебував майор російської армії, начальник штабу зі служби військ і безпеки військової служби Дмитро Пєрвуха. Чоловік загинув.

Головне